ТИЖДЕНЬ ПРАВОВИХ ЗНАНЬ

Одним із завдань сучасної шкільної правової освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці правознавства неможливо, тому в школі №3-колегіумі щорічно проводиться Тиждень правових знань, який включає в себе комплекс різноманітних форм позакласної роботи.

  
Цього року до проведення Тижня правових знань активно залучились класні керівники. На базі кожного класу було проведено цікаві творчі заходи: інформаційні хвилинки, творчі правові конкурси, брейн-ринг, тренінгові заняття, квести, інтелектуальні змагання.

 

У рамках тижня вчителем історії та правознавства Анастасією Шаматовою проведено Всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини. Під час уроку акцент було зроблено на те, що основна мета правової освіти в нашій державі – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми, установами.

 
Анастасія Ренатівна також організувала разом з учнями 10 класу урок громадянської освіти у формі конференції, на якій учні представили свої проєкти на тему: «Конфлікти та юридичні шляхи їх вирішення».

Прес-центр школи №3-колегіуму