16 днів проти насильства

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», мета якої – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Дати початку та завершення акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

 
Учні школи №3-колегіуму також долучилися до участі в цій акції і провели такі заходи по класах: розвивальне заняття “Конфлікт, вирішення конфліктів мирним шляхом”, інформаційні п’ятихвилинки ”Запитання і відповіді про ВІЛ-інфекцію та СНІД», уроки людяності “Ми – є, Ми – рівні”, інформаційно – просвітницьку годину ”Дискримінація як соціокультурний елемент”.

 
Проведені заходи стали приводом для аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей. Сприяли вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків.

Світлана Гаращенко,
заступник директора з виховної роботи
школи №3-колегіуму