СУЧАСНИЙ УРОК ОСНОВ ЗДОРОВ’Я

«Перед тим, як зробити дитину
розумною та кмітливою,
зробіть її здоровою»
Жан Жак Руссо


  Важливим напрямком сучасної освітньої діяльності в Україні є реалізація комплексної державної політики щодо збереження здоров’я та захисту життя підростаючого покоління, і, в першу чергу, через викладання предмета «Основи здоров’я».

  
  Сучасний урок основ здоров’я — це урок демократичний. Вчителі школи №3-колегіумУ проводять уроки основи здоров’я не для учнів, а разом із ними, освітній процес відбувається за умови постійної, активної взаємодії всіх учасників. Для того, щоб підтримувати мотивацію навчання школярів, педагоги постійно знаходять сучасні засоби і методи навчання. Традиційні прийоми роботи доповнюють інноваційними. Допомагають вести учнів у захоплюючий світ вивчення предмета про вміння бути здоровим, впроваджують інформаційно-комунікаційні технології, елементи тренінгів, ігрові вправи, ситуаційні завдання, метод проектів, які розвивають навчально-пізнавальну діяльність, формують в учнів почуття відповідальності за власне здоров᾿я, спонукають дітей до здорового способу життя. Формування культури здоров’я школярів продовжується і в позакласній роботі педагогів закладу: через тренінги, тематичні зустрічі, квести, уроки на свіжому повітрі, присвячені питанням збереження і зміцнення здоров’я.

 
Головною цінністю суспільства є життя й здоров᾿я особистості. Сучасність ставить низку вимог до особистих якостей учнів, здатних успішно функціонувати в умовах ринку праці сьогодення. Серед них – міцне здоров᾿я, вміння творчо мислити, діяти в нестандартних ситуаціях, комунікабельність, навички роботи в групі та колективі. Тому навчання і виховання в школі №3-колегіум спрямоване на збереження та формування здоров᾿я школярів, яке гарантує розвиток соціально активної, фізично здорової особистості.

 


Олена Хлівна,
вчитель хімії, основ здоров’я школи №3-колегіуму