Вчимося самі, щоб вчити інших

  Працюючи в школі №3-колегіумі, я стала учасником міжнародного проекту «Освітньо – культурний візит до Європи. Європа без кордонів». Цей проект передбачає передачу учням знань про сучасні Європейські країни під час подорожей, розробку подальших партнерських проектів і обміну учнями.
  Такі подорожі та спілкування з колегами з-за кордону дають нам, педагогам, поштовх до подальшого саморозвитку та самовдосконалення. Тому продовженням моєї міжнародної проєктної діяльності стала участь у курсі підготовки фасилітаторів Груп професійної майстерності вчителів, який проводиться Британською Радою в Україні за підтримки Міністерства освіти і науки України в рамках Нової української школи. Після проходження курсу я стала тренером та мала змогу передати отримані знання колегам і в школі, і у місті. Навіть зараз, в умовах карантину, робота цього проекту не припиняється.

 
  Загалом, вчителі іноземних мов школи №3-колегіуму беруть активну участь в різноманітних міжнародних проектах, адже ми впевнені, що нові знання і навички вчителя – це нові знання і навички його учнів. Тому ми постійно рухаємся шляхом безперервного розвитку, вчимося самі, щоб вчити інших!

Світлана Шульга,
вчитель іноземних мов