Впроваджуємо дотикові технології в освітній процес

  Наприкінці зими вчителі іноземних мов школи №3-колегіуму долучилися до тренінгів з використання інтерактивної дошки Smart Board на уроках іноземної мови, які провів представник фірми Intboard Анатолій Малюх. Вчителі, які завжди прагнуть вдосконалити освітній процес та мотивувати учнів до вивчення іноземних мов.

  
  Дотик – це один із найпотужніших каналів сприйняття інформації. Тільки завдяки інтерактивним дошкам SMART Board сучасна освіта почала активно впроваджувати дотикові технології в освітній процес. Отже, до візуального й аудіального каналів учитель додає кінестетичний канал, який суттєво покращує якість сприйняття інформації, запам’ятовування та зацікавленість дітей на уроці, у першу чергу, у дітей-кінестетів. Використовуючи інтерактивну дошку на уроці, вчителі школи №3-колегіуму роблять свої уроки більш яскравими, можуть вибирати різні стилі навчання, працювати з різними програмами і ресурсами, орієнтуватися на певні потреби різних вікових груп.


  Окрім того, інтерактивна дошка на уроці – це незамінний інструмент для організації самостійних і колективних форм роботи, дискусій, у яких розвивається вміння учнів аргументувати і пояснювати свою точку зору. Завдяки різноманітності матеріалів, які можна використовувати на інтерактивній дошці, учні набагато швидше схоплюють нові ідеї.
  Та ситуація, в якій опинилися учні та вчителі під час карантину, з використанням програмного забезпечення Smart Board дозволяє зробити дистанційне навчання доступнішим, різноманітнішим та надає змогу учням стати активними під час роботи он-лайн в режимі Skype конференцій.

Людмила Кієнко,
вчитель англійської мови школи №3-колегіуму