Уроки, на яких цікаво всім!

  Сучасну школу неможливо уявити без комп’ютерної техніки та комп’ютерних технологій. Усе частіше в навчальних закладах можна почути терміни «інтерактивна дошка»,  «мультимедійна дошка». Не стала винятком і школа №3 - колегіум. Розуміючи вимоги часу, адміністрація закладу поповнила навчальні кабінети цим «дивом техніки».

  «Використання інтерактивної дошки на уроці може збільшити ефективність навчання», - так стверджують розробники сучасної техніки. Як розкрити потенціал мультимедійної дошки й зробити її незамінним супутником учителя? Таке питання постало перед педагогічним колективом школи №3-колегіуму. Саме тому у нашому закладі представником фірми «Intboard» Анатолієм Малюхом і був проведений семінар «Інтерактивна дошка та сучасний урок».

 

  Не тільки вчителі фізики, астрономії, математики, інформатики уважно слухали, занотовували, виконували запропоновані завдання. Осторонь не залишилися і викладачі-філологи, які  після проведеного майстер-класу зрозуміли, що інтерактивні дошки дозволяють учителеві  супроводжувати демонстраційний матеріал помітками та зауваженнями, робити записи «електронним маркером» різних кольорів на поверхні малюнку, який проектується з комп’ютера на дошку, створювати прості й швидкі виправлення в наявному методичному матеріалі під час пояснення матеріалу, адаптуючи його під конкретну аудиторію, під конкретні завдання, поставлені на уроці тощо.

  Усі педагоги після проведеного семінару стверджують, що інтерактивна дошка розширює можливості вчителя у проведенні уроків і дає змогу подати набагато більше цікавої інформації, а також допомагає впроваджувати нові методичні розробки. На таких уроках цікаво не тільки учням, а й викладачам!

 

Прес-центр школи№3-колегіуму