Інтеграція для формування життєвих компетентностей

  Інтегровані уроки стають усе більш популярними. Проведення таких занять допомагає ще більше зацікавити дітей навчанням. Усе це – завдяки динамічній роботі, різноманітності способів подання інформації та застосуванню інтерактивних технологій.
  Саме тому учителі школи №3-колегіуму Галина Попова та Зінаїда Юцкевич провели інтегрований урок з предмету «Захист Вітчизни» та інформатики в 10 класі по темі «Поняття про рану, класифікація ран».

 
  Під час уроку десятикласницям було запропоновано перевірити свої знання з допомогою інтерактивного тестування на сервісі Plickers. На уроці була застосована групова форма роботи. Учні працювали над ситуаційними завданнями, складаючи алгоритм допомоги при різних видах кровотеч. Результатом роботи був вибір необхідних засобів для зупинки кровотеч на інтерактивній дошці. Опанування нового матеріалу було пов’язано з дослідницькою роботою. Працюючи з інформаційними джерелами та Інтернет-технологіями, спільними зусиллями дівчата створили загальну презентацію, яка надалі слугуватиме їм конспектом уроку. Активним підсумком уроку стали тренувальні вправи з техніки накладання джгута та турнікету.

 

Прес-центр школи №3-колегіуму