Екскурсійна робота – важливий елемент дослідницької діяльності учнів

  Нова українська школа покликана не лише дати учням міцні знання, а й навчити їх застосовувати ці знання, практично оволодівати певними навичками, розширювати кругозір та формувати громадянську позицію. Цьому сприяє дослідницька діяльність учнів, яку успішно і цікаво проводять вчителі школи №3-колегіуму як в урочний, так і в позаурочний час. Одним із видів такої діяльності є екскурсійна робота.

 
  Уже з молодших класів школярі знайомляться з історією та природою рідного краю, подорожуючи рідною Смілянщиною та Черкащиною. Досліджують природу краю: водойми, особливості рельєфу, рослинний та тваринний світ. Вчаться бережно ставитися до оточуючого середовища, знайомляться з історією та господарською діяльністю людей своєї місцевості. До четвертого класу маленькі «чомусики» встигають побувати в Черкасах, Чигирині, Умані, Каневі, Корсунь-Шевченківському, Переяславі-Хмельницькому, Суботові, відвідати «Зерноленд» в селі Івківці, музей води та ботанічний сад у Києві, познайомитися з професіями в «Країні професій».

 
  Не залишаються осторонь цієї роботи і батьки. Вони із задоволенням подорожують разом з дітьми, розширюючи кругозір, поновлюючи свої знання і занурюючись у цікавий світ дитинства.
Незабаром почнеться новий навчальний рік, а з ним почнуться і нові подорожі, нові дослідження і відкриття!

Ольга Чорнобай,
вчитель початкових класів школи №3-колегіуму