Ділимось досвідом створення сучасного освітнього простору

   Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки України. Головна її мета – створити школу, у якій дітям буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті. Педагогічний колектив школи №3-колегіуму розпочав впровадження нового Державного стандарту початкової загальної середньої освіти у рамках реформи «Нова українська школа» у 2017-2018 навчальному році. Наразі ми усвідомлюємо, що одне з наших найголовніших завдань – створення нового освітнього простору та школи, в якій хочеться навчатись. І в школі №3-колегіумі хочеться навчатись сучасним учням, майбутньому нашої держави! Адже не лише в «пілотних», а й у всіх класах створено освітнє середовище, яке відповідає вимогам Нової української школи. Колегіанти на уроках досліджують навколишній світ, вчаться спілкуватись, не бояться обмінюватись власними думками, в процесі ігрової дослідницької діяльності набувають ключових та предметних компетентностей.
  Досвідом роботи з цього питання школа-колегіум ділилась під час семінару-практикуму керівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти, який пройшов 2 квітня.

 
 Зустріч розпочалась із привітання найголовніших дійових осіб – наших учнів, які у віршованій формі та у музичному вітанні побажали гостям успіхів і перемог. На початку зустрічі директор школи №3-колегіуму Тетяна Карло розповіла колегам про кропітку роботу творчої освітянської спільноти школи-колегіуму – учителів, батьків, адміністрації щодо створення простору освіти для сучасних українців. Заступник директора Олена Золотоверха представила керівникам презентацію, в якій детально та змістовно показано результати роботи закладу.
  А далі керівники закладів взяли активну участь у методичному квесті «Як створити фундамент успішності Нової української школи», де об’єднались у три кластери та пройшли різними маршрутами, взяли участь у роботі дев’ятнадцяти майстер-класів, оглянули матеріальну базу закладу, навчально-методичне забезпечення та дізнались секрети майстерності педагогів усіх фахів. Протягом квесту його учасники отримували пазли, які в кінці маршруту були зібрані в мудре висловлювання великого педагога – Василя Сухомлинського, і яке є дороговказом роботи вчителів школи №3-колегіуму. Підсумком квесту став педагогічний брейнстормінг, в ході якого керівники обговорили головні засади створення сучасного освітнього простору в НУШ.

 
  Наступним етапом семінару була коуч-сесія «Робота з діловою документацією – одна зі складових ефективної управлінської діяльності сучасного керівника», яку провели заступники директора Світлана Рогач та Наталія Жиганюк.


  Підсумком роботи стала подяка школі №3-колегіуму від начальника управління освіти, молоді та спорту Наталії Незнанової та керівників усіх закладів освіти міста за змістовний, проведений на високому професійному рівні семінар та за можливість отримати безцінний досвід роботи педагогів закладу.

Прес-центр школи №3-колегіуму