Урок добра

   Ще з дитинства ми говоримо про добро, читаємо казки, в яких воно завжди перемагає зло. Та в житті все буває набагато складніше. Адже потрібно вміти розрізнити добро від зла, щирість від фальші, любов від жалості… «Що може бути шкідливіше за людину, котра володіє знаннями найскладніших наук, але не має доброго серця», – писав свого часу Г. Сковорода. Тому вже змалечку ми маємо допомогти зрозуміти нашим дітям, що лише добро врятує світ.

 
  Щирим і позитивним настроєм був пронизаний «Урок добра» в 10 класі школи №3-колегіуму. Учні обговорювали крилаті вислови, новели, притчі та казки про добро та висловлювали свої думки з приводу цього. Найбільше десятикласників вразили слова: «Поганих людей на світі немає. Але в кожній людині присутні дві сторони: темна і світла. Перша – це прагнення до любові, добра, співчуття, взаєморозуміння. Друга ж символізує зло, егоїзм, ненависть, руйнування. Подібно двом вовкам, які постійно борються один з одним», «Зло, яке Ви робите, залишається з Вами, а добро повертається Вам!», «А коли Добро йшло від Зла, воно сказало: «Щось цукор у вас несолодкий. Візьміть гроші, купіть собі цукерок до чаю». Зло все перекосилось, але робити нічого, довелось взяти гроші. Так Добро віддячило Злу добром за зло».

 
   Також із цікавістю учні створювали під час цього уроку квітку добра та долоньку доброти.
   Зло є причиною війн, голоду, знущань, зради, обману. Зла людина своїми словами та вчинками може завдати іншим великої шкоди. Але добро завжди сильніше від зла. Ми завжди цінуємо і пам’ятаємо добрих людей, допомагаємо їм у важку хвилину, а від злих намагаємось бути подалі.


   Ми знаємо, що наші десятикласники – добрі. І всі разом віримо, що добро керуватиме нашими думками і всім світом!


Жанна Шевченко,
класний керівник 10 класу школи №3-колегіуму