Сучасні засоби оцінювання освітніх результатів на прикладі інтерактивного ресурсу Plikers

Сучасні засоби оцінювання освітніх результатів

на прикладі інтерактивного ресурсу Plikers

 

Як швидко та цікаво перевірити теоретичні знання учнів на уроці? Відповідь на це запитання шукали вчителі інформатики під час проведення семінару-практикуму, що проходив у грудні. Вчитель інформатики  школи №3-колегіуму Зінаїда Юцкевич познайомила колег із інтерактивним сервісом Plickers.

Сервіс Plickers дозволяє проводити мобільні голосування і фронтальні опитування під час навчального заняття з вивченого або поточного матеріалу в тестовій формі. Робота з мобільним додатком забирає не більше кількох хвилин. Отримання результатів опитування відбувається на занятті без тривалої перевірки та миттєво виводиться на екран комп’ютера (телевізора, проектора), під’єднаного до Інтернету. Наявність смартфонів або комп’ютерів не потрібна: тільки смартфон учителя з доступом до Інтернету.

Зінаїда Григорівна змістовно розповіла колегам про переваги цього сервісу, тому вчителі із цікавістю приміряли на себе ролі учнів. Вони із захопленням розглядали індивідуальні QR-коди, дослідили, яким чином відбувається сканування та як можна одразу побачити результат. 

Використання Plikers на уроці дозволяє вчителю поліпшити зворотній зв’язок з класом. Для дітей цей додаток  дозволяє розвивати інформаційно-комунікативні навички і в ігровій формі відповідати на запитання. Найголовніше, що Plickers — це дуже проста технологія, яку кожний учитель може застосовувати на своїх уроках.

 

 

Прес-центр школи №3-колегіуму