Поринули у світ цікавого та прекрасного

Поринули у світ цікавого та прекрасного

 

З 16 по 26 квітня учні, вчителі та батьки школи №3-колегіуму вкотре здійснили подорож до країн Європи за проектом «Культурно-освітній візит до Європи», маршрут якої цього разу пролягав містами Львів, Ополе, Відень, Ніцца, Монако, Париж (Диснейленд), Прага, Краків. Основною метою візиту було ознайомлення учасників з мовами та культурами країн Європи, історією виникнення Європейського Союзу, здобутками європейської демократії, ознайомлення з можливістю навчання у вищих навчальних закладах країн Європи, отримання початкових навиків володіння польською мовою, розширення світогляду громадян, формування активної громадської позиції, спрямованої на встановлення в Україні європейських стандартів життя, навчання та праці.                                                               

 

Завдяки проекту учні, вчителі, батьки отримали величне задоволення від міст, які відвідали. Зачарував лазурний берег Ніцци, який є перлиною Прованса. Подорожуючі дізналися, що Князівство Монако — найменша держава у світі, не рахуючи Ватикану. Не менш цікавою була інформація про те, що Монако - одна з небагатьох країн, де при зйомках фільмів можна використовувати бойову зброю,а рівень злочинності в Монако — один з найнижчих на планеті. Париж вразив нас своїми шедеврами: таємничістю Лувру, величністю Собору Паризької Богоматері, витонченістю Єйфелевої вежі, цвітінням сакури та прогулянкою на кораблику по річці Сені. Відвідування одного з найбільших Диснейлендів в світі запам’ятається нам назавжди своєю казковою атмосферою. Прага – столиця Чехії. Прогулянка по Карловому мосту, прохід по найвужчій вуличці міста до річки, відвідування Президентського дворика - це все відбулось з нами, не в казці. Підсумком подорожі стало відвідування Кракова, в якому нас  гостинно чекала екскурсовод Лічбетта. Вона розповіла про давню історію цього міста, ознайомила з головним собором Вавель та трубачем, який мелодійно грає свою незакінчену мелодію  кожної години.      

 

Дякуємо  керівникам польської сторони, які організували для нас дуже насичену програму, дали можливість поринути в світ прекрасного та цікавого.

                        Вероніка Гаращенко,

учениця 6-Б класу школи №3-колегіуму